Höstmat och svamp

Morotsmuffins

Jag hade gott och väl kunnat börja jobba igen i onsdags. Då fick längre inte ont ens när jag gick långt, och jag var till KS för sårkontroll och fick ta bort kompresserna. Så sedan dess har det varit rena semestern! Gick på stan med mamma i flera timmar efter KS-besöket, lyxigt en vardagseftermiddag. Och i torsdags ägnade jag mig åt mat och bakning. Jag tog med mig Wilma ut i skogen med siktet inställt på att hitta trattkantareller. Och gissa om vi hittade det! Fast jag hade bara en extra bajspåse att plocka i, så på fredagen gick vi tillbaka och fyllde en större påse. Nu ligger det mängder av svamp på tork i köket.

Så, lunch i torsdags blev svampomelett. Sen satsade jag på lite bakning. Först morotsmuffins. Jag använde receptet för morotskaka från Rosendals Trädgård, det fungerar utmärkt till muffins också. Hittade receptet på Receptcentralen.se. Lätta och saftiga. Sedan blev det italienskt lantbröd med en mix som Bjarne hade köpt men som sedan bara blev stående. Fantastiskt gott när det var nybakat. Jag äter ju knappt bröd nu för tiden, men den här gången gjorde jag ett undantag. Vi åt det till middag tillsammans med en kryddstark morotssoppa, hittade ett bra recept på Masterkocken.se (hoppas länken fungerar), Krämig morotssoppa med curry och ingefära, som jag modifierade lite. Tog röd curry istället för mild curry, och stjälkselleri istället för rotselleri.